Zużycie podobne do CSC 2. Hałas bez zmian.
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Panowie,
warto kupic to http://www.motohurt.com/61225,barum-...-r17-94-y.html nie mowie ze tutaj i w tej cenie. Ale mam u siebie po 300pln te oponki. Czy jest sens doplacac prawie 150 pln do Conti5 albo P7?
Komentarz
-
-
ale_jak_to, nie będziesz zadowolony czytając Twoje wcześniejsze wymagania a cena w MotoHurcie jest 275/szt. :wink:
Tak wyglądają opony po przebiegu 400 km trasa + 180 km jazdy po torze w Kielcach. GY Eagle F1 Assymetric 2. Bardzo dobre jak na cywilne opony, super trzymanie na suchym a po rozgrzaniu kleiły naprawdę dobrze.
Komentarz
-
-
2. Uniroyal RAin Sport 3 - równiez widziałem ze ktos ma na forum i sobie chwalił, ze dobra na mokrym, jak zachowuje sie na suchej nawierzchni?
mam te oponki na mokrym super sie zachowuja dzis mialem tego dowod jak wjechalem w czasie burzy w duza kaluze nawet jej nie poczulem a i do tego bardzo dobrze zachowuje sie na suchym na ostrych lukach rowniez ladnie sie trzyma asfaltuOCTAVIA II ELEGANCE
2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kwapi2. Uniroyal RAin Sport 3 - równiez widziałem ze ktos ma na forum i sobie chwalił, ze dobra na mokrym, jak zachowuje sie na suchej nawierzchni?
mam te oponki na mokrym super sie zachowuja dzis mialem tego dowod jak wjechalem w czasie burzy w duza kaluze nawet jej nie poczulem a i do tego bardzo dobrze zachowuje sie na suchym na ostrych lukach rowniez ladnie sie trzyma asfaltuOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemswczoraj re002 przetestowane w deszczu. ogarnialy prędkości 180+
Zamieszczone przez xtremesystemsoponki bardzo ładnie informują ze kończy się przyczepność.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Jutro kurier dostarczy nówki Uniroyal rainsport 3 jak tylko będę mógł cos powiedzieć od razu napiszę
Wybaczcie że nie opiszę jak zachowują się na granicy przyczepności w szybkich łukach w kałużach o głębokości 2cm... nie mam bilsztajnów, kajabów, umiejętności i ogóknie nie jestem godzien.
Poprzednio miałem Pirelli P7 Cinturato i na suchym nie zauważyłem różnic. Na mokrym podobnie z wyraźnym wskazaniem na Uniroyal podczas niespodziewanych przejazdów przez głębokie kałuże, wyraźnie mniej szarpie kierownicą i ESP nie mryga.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez gusiak11Jak polatam to coś skrobnę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Nie zgodzę sie z tą teorią ale nie będziemy tu robić OT na przekomarzanie
Oczywiście można zaraz rozpocząć dyskusję po co komu sportowy pierwiastek w skodzie octavii i to też jest jakaś racja, ale jednak niektórym jest on potrzebny.
Ja może jestem nudny, ale po przesiadce z GY F1 Assymmetric twierdzę, że Uniroyale są co najwyżej przeciętnymi oponami.
W praktyce przekłada się to na fakt potrzeby znacznego zwolnienia w określonych codziennych sytuacjach (nie SPORTOWYCh broń Boże :lol: ), po przesiadce musiałem zdecydowanie skorygować prędkości wchodzenia w zakręty
I to nie o to chodzi, że się nie dało, bo pewnie da się jeździć równie szybko, ale styl w jakim się to odbywa niestety czasem zmusza do zmiany majtek - być mioże nie jestem po prostu odważny.
Opony są dramatycznie miekkie, przy ostrych łukach prowadzą auto bardzo niepewnie, zmiana pasa przy dużej prędkości połączona z hamowaniem daje totalną niestabilność samochodu.
Być może zupełnie inaczej wygląda sprawa z wersją o wyższej ładowności - 94, ja używałem standardowych 91.
Niech sobie każdy wyciągnie średnią z naszych wypowiedzi ale na URS2 IMO łatwo się naciąć bo i sama nazwa i rzeźba bieżnika i marketing sugerują w moim przekonaniu inny produkt od tego, który dostajemy w rzeczywistości.
Jest to wyłącznie moja subiektywna opinia.
[ Dodano: Wto 29 Kwi, 14 10:00 ]
Ale też jak rozumiem czas drugiej generacji dobiegł końca. Ciekaw jestem jak będzie w "trójkach".saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda,
Nie wiem gdzie jest ''magia'' tego właśnie rozmiaru ale kolega w s3 na 17` też narzeka że się ślizgają
Co do braku sportowego pierwiastka.... ja mam 205 założone na felgi 7,5` i naprawdę nie mam powodów do narzekania co prawda nie testowałem na zakopiance z predkściami 1xx+ i po deszczu ale w granicach zdrowego rozsądku energiczna jazda i zmiany kierunku pasa nie stanowią żadnego problemu auto naprawdę dobrze trzyma sie drogi a co najważniejsze te opony nie piszczą, wiem że to jest tak że opony nie piszczące są takie..... trzyma, trzyma o kurde rów.... ale to chyba nie tym samochodem. Zeszłej wiosny poszedł wirus i widać różnicę na mokrym na 2-ojce potrafi sie trójkącik zaświecić ale świecił to on sie na zimówkach 195/... i to conti....
Co do twoich odczuć masz na pewno cięższe auto, inaczej zestorojony zawias to tez ma duzy wpływ na prowadzenie, co do szukania ''kumpli'' szukajacych sportowego pierwiastka ta opona widzę na tym forum jest prawie nieznana więc nie ma co szukać ''kumpli''. To jest mój 3ci komplet opon 205/55/16 na dość podobnych samochodach o podobnej mocy, wcześniej były semperity speed live a jeszcze wcześniej bf goodrich profiler g ostatnie byly fajne przez dwa lata, potem twarde, semperity OK na suchym podobne do URS-ow ale jeżeli chodzi o deszcz nie latałem jeszcze na fajniejszych gumach
Te 17 przychodzą a miejsce GY efficientgrip 215/50/17 94 XL zobaczymy bo jak narazie GY to fatalna opona ale to znowu dłuższa opowieść
Kurde a miało nie byc OT
Komentarz
-
Komentarz